Peblinge-tv: Setting up shop

Vi er ved at etablere vores video-studie i kælderen på “Campus Søerne”. Vi benytter en trial-and-error-tilgang.

Kim gjorde sig nogle erfaringer før påske i et andet lokale. Resultatet kan ses her.

Vi har i dag flyttet grejet til en (formentligt) permanent lokation i kælderen. Nedenfor beskriver jeg erfaringsopsamlingen…

8. april 2015:

Første dag med opsætning af green screen på væg mod Peblinge. Et noget variabelt lysindfald, som selv de to LED-lyskilder havde svært ved at kompensere for. Kan fungere, når presenter sidder stille. Test med Logitech-webcam og lille håndholdt kamera. Problem med zoom og størrelsesforhold mellem presenter og studiebord.

Vi skal finde løsninger på følgende:

Klaustrofobisk oplevelse, når man er klistret til at sidde stille. Vi skal skabe mere luft omkring presenter. Det kræver dels lidt bedre kameraindstillingsmuligheder og selvklart at vi får luget ud i løse kabler.

Vi har kun testet situation, hvor presenter selv styrer teknikken. Dette vil ikke være tilfældet på de fleste optagedage. Vi skal finde en permanent opstilling, hvor “en tekniker” kan styre kamerapositioner og klipning og presenter selv kan se, hvordan han/hun tager sig ud UDEN at skulle være bekymret for at skulle håndtere picture-in-picture og overgange osv…

Vi skal have andre studieopsætninger (softwaremæssigt). Jeg forestiller mig, at det virtuelle studie hurtigt kan blive lidt gammelt, klinisk og ensformigt. En optagesituation uden chroma keying og en optagesituation med interview-form (to folk i scenen) skal vi have på plads. Det kræver nok, at vi tager flere vægge i brug og blot skal flytte kameraet rundt.

9. april 2015:

“Monitor 1” fastholder ikke sin kilde, når man skifter mellem de 12 forskellige keyframe (kamerapositioner)

Flyttede rundt. Backdrop er nu på væg mod vejen. Tror ikke, det er smart uden persienner.

Har til eftermiddag tjekket Canon-kamera (EOS 650D) som kilde via HDMI for at arbejde med zoom og bedre chroma.

Bortset fra lyd og skærmdimension og kameragrid virker det ikke helt dumt med det her Canon. Optagelsen er uden LED-lamperne sat op:

 

 

10. april 2015: Dag 3. De indfødte er begyndt at besøge mig…

I dag var Hans og Jørgen med kumpaner (ca 10 stk) nede at kigge. Legelystne folk! Herligt. (Nedenstående er et billede, ikke en video … så hold op med det der klikkeri)

folkpaabesoeg

 

Jeg havde medbragt mikrofon, men vi har ikke de rette kabler. Jeg skal have købt noget grej inden fredag i næste uge. Dette gælder også et ordentligt kamera! Indgang til PC/Mac skaber sig. Misfarvning på min egen maskine og fejlopløsninger på to andre testede (en pc og en apple).

Har snakket med Jacob-Steen Madsen fra UCSyd. De er nået skridtet længere end vi er. Jeg får kontaktoplysninger på hans folk, så vi kan snakke kameraer, mikrofoner og leveranceplatform.

 

Vi skal have nogle knager til overtøj.

 

 

Aldrig gå ned på grej!

IMG_3511

Leave a Reply